szynka serrano

Czasami nie starczy nam najprostsze doznanie smakowe – potrzebujemy czegoś więcej. Znakomitą przygodą zdoła być wtenczas degustacja win. Liczba szczepów, regionów produkcji, sposobów magazynowania i (na koniec) czasu fermentacji sprawia, iż każdy znajdzie coś dla siebie. A jeśli wino, to jedynie z odpowiednio dobraną przekąską. Jak się okazuje niedaleko pada szynka od wina. Oto szynka serrano – hiszpański, stereotypowy specjał kulinarny. Tak aby odpowiednio smakować, wypada ją suszyć właściwą ilość czasu, czyli co najmniej kilkanaście miesięcy. Gdy zatroszczymy się o te dwa fenomenalne smakołyki, zostaje dobrać sobie kompana do wspólnej degustacji. Nie od wczoraj wiadomo, iż kobiety są w tym niezastąpione. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *



Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>